Teamcoaching vervolg

Team is net een kudde paarden
Een team is te vergelijken met een kudde paarden, daarom kunnen wij veel van ze leren. Een kudde heeft een leider nodig, goede communicatie onderling en vertrouwen in elkaar. Het belang van een goed functionerende kudde is de veiligheid van de individuele paarden tegen bedreigingen van buiten.

Met inzet van paarden biedt Feedbackfactor de mogelijkheid om anders te kijken naar de situatie. Dit geeft inzicht in patronen, samenwerking, conflicten, veranderingen en communicatie.  Als je het ziet kun je het doorbreken en verbeteren door te veranderen.

Als team ga je samen aan de slag met jullie thema bij de paarden. Paarden reageren instinctief en zonder oordeel op lichaamshouding, intentie en of je een bedreiging bent. Samen met een collega-coach faciliteer ik een activiteit met het paard, stellen wij vragen die tot inzichten leiden in patronen, samenwerking, communicatie en nog veel meer. De gebeurtenissen in de bak met het paard staan vaak als metafoor van hoe het ook op de werkvloer gaat. Het voordeel van het coachen met paarden is dat je als team ook kunt experimenteren en kunt ervaren hoe het paard hierop reageert. Daarnaast leer je elkaar beter begrijpen en door de inzichten kun je patronen doorbreken.

Wat biedt Feedbacktor?
Met mijn achtergrond als bedrijfskundige is het mogelijk om mij eerst op de werkvloer in gesprek te laten gaan met bijvoorbeeld directie, management of medewerkers. Om zo de rode draad thema’s rondom de verandering te onderzoeken en daarna te bepalen op welke specifieke thema’s coachsessies gewenst zijn.

Door te kijken waar je nu als bedrijf staat en wat er bij de medewerkers leeft, met een andere bril via de paarden te kijken kun je op basis daarvan bepalen wat er nodig is om te veranderen vanuit de kern. Hierbij is zowel aandacht voor het groepsbelang als op individueel niveau.

We gaan met de thema’s naar de paarden waar teamcoachsessies gehouden worden. Teams kunnen bestaande, nog te ontwikkelen teams of bijvoorbeeld managementteams zijn.

Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld specifiek naar de ontwikkeling van het bedrijf zelf te kijken, denk daarbij aan een SWOT-analyse met de paarden of een stappenplan voor de toekomst maken.

Feedbackfactor kan zowel individuele medewerkers als teams coachen met inzet van paarden om uiteindelijk een bijdrage te leveren aan het vinden van ‘de juiste olie’, met als doel om samen vanuit de kern te veranderen.

Voor specifieke feedbacksessies met een team, zie feedbacksessies.

Tarief
Neem voor meer informatie en een maatwerkofferte contact op. Het tarief is afhankelijk van het aantal coachsessies, de locatie die gehuurd moet worden met de paarden etc.

Scroll naar boven