Coachsessie

Hoe gaat een coachsessie in de praktijk?
Na aanmelding en voorafgaand aan een coachsessie vindt er een telefonische intake plaats. We maken kennis en inventariseren de coachvraag of behoefte. Dit geldt zowel voor individuele als teamcoaching.

Coachsessie
De coachsessie met een paard of pony vindt plaats in een bak of weiland. Je blijft met beide benen op de grond en hoeft geen ervaring met paarden te hebben. Het paard of de pony wordt tijdens de coachsessie als hulpmiddel ingezet waarbij ik een faciliterende rol heb. Afhankelijk van de samenstelling ga je alleen of als team aan de slag met een activiteit samen met het paard. Als coach faciliteer ik de sessie en help ik tijdens de bewustwording van ervaring en gevoelens door het stellen van vragen. Daarnaast kunnen de inzichten en ervaringen leiden tot behoefte om de activiteit nogmaals uit te voeren en te experimenten door het anders te doen.

Wat mag je van mij als coach verwachten?

  • Ik faciliteer een veilige omgeving waarin de coachsessie plaatsvindt.
  • Ik vraag jou aan de slag te gaan met een activiteit in combinatie met het paard.
  • Ik vertel mijn observaties.
  • Ik stel divers coachmateriaal beschikbaar tijdens de coachsessie.
  • Ik help met reflecteren op de ervaring met het paard.
  • Ik geef jou de gelegenheid om in contact met het paard te experimenteren met ander gedrag en opnieuw te ervaren.

Bij een coachsessie van twee of meer personen sluit een collega coach aan.

Kleding en schoenen
Coachsessies vinden plaats in de buitenlucht, houd daarom rekening met de weersomstandigheden. In het algemeen is het advies om kleding en stevige schoenen te dragen die vies en nat mogen worden. In de zomer kun je denken aan een petje, insmeren met zonnemelk en ondanks de temperatuur is het verplicht dichte schoenen te dragen in verband met de veiligheid. In het najaar en winter is het aan te raden om een muts en waterdichte handschoenen te dragen. Naast natuurlijk een warme jas en warme laarzen of schoenen.

Eten en drinken
Het is niet toegestaan om tijdens de coachsessie eten in je zakken mee te nemen. Een flesje water in de zomer meenemen is wel toegestaan.

Reflectie
Ongeveer twee weken na de coachsessie vindt er een reflectie/evaluatie plaats. Dit gaat over wat jou of het team de afgelopen twee weken bezig heeft gehouden. Maar ook wat heeft de sessie opgeleverd of waar is nog behoefte aan om verder uit te diepen in een volgende sessie?

Uiteraard vraag ik ook naar jouw ervaring over mij als coach, de locatie en de sessie. Hierdoor kan Feedbackfactor zich ook weer verbeteren.

Coachlocatie
Feedbackfactor maakt gebruik van verschillende locaties in de Randstad.

Scroll naar boven